Pobres i Humils en Vocació d’Església,
Profecia d’ Esperança

“Dóna’m la saviesa perquè treballi fent-me costat i jo conegui allò que et plau” (Sv 9, 4.10). La fe ens fa experimentar en un imperatiu creador. L’home d’esperit ho discerneix tot i és dut a una tasca productora de pensament i de veritat. Ser creients ens activa a creació permanent, escolta de l’altre, acollida de la immensitat i de la potencialitat en què l’Esperit ens fa llibertat gloriosa de fills. La formació ens és itinerància creadora, crida a interioritat, i obediència de fe al misteri de la realitat, que ens reclama en iniciativa i discerniment del que sigui millor.

Comprenem les tasques formatives personals, comunitàries, i grupals com a urgència del dia del Senyor, que ens sol•licita creadors i en l’esperança que no decep. “I l’esperança no enganya, perquè Déu, donant-nos l’Esperit Sant, ha vessat el seu amor en els nostres cors” com a moviment creador del nostre ésser vocacional i com a comunió amb tota l’alteritat que ens precedeix, ens sosté i ens impulsa a un futur profètic. Ens defineix aquesta acollida de les singularitats en la seva fragilitat, potencialitat i anhel de ser consciència i paraula autèntica.

Les dinàmiques formatives del grup afronten dimensions crítiques fonamentals de la fe, de la realitat i de la cultura. Sentim la unció de l’Esperit que ens fa emergir des de l’escolta del que és més significatiu, valuós i potenciador. Les àrees i les professions des de les que cadascú realitza les seves capacitats i projectes vitals i itineraris laborals ens demanen en un permanent treball de fonamentació, actualitat i obertura. Dins de les limitades possibilitats personals i grupals, propiciem pràctiques i tarannàs oberts i crítics. Perquè creiem en la potencialitat creadora de cada persona -des de la valoració, acollida i desplegament del que cadascú és- afrontem un laboriós moviment d’estudi, reflexió personal, comunitària i eclesial partint dels nuclis fundadors de l’existència. Generem trobades comunitàries de grups de formació obertes a les persones que estan a la recerca d’un sentit. Optem per la gestació d’una tradició de pensament, de valors i d’horitzons de significat.